MT940 bestand inlezen in Reeleezee

MT940 bestand exporteren

Hoe importeer je een MT940 bestand in Reeleezee


Maak een nieuwe bankrekening aan genaamd "Scanfie"

Indien dit nog niet gedaan is, is het verstandig om in Reeleezee een aparte bankrekening aan te maken voor het importeren van een MT940 bestand. Dit kan onder het kopje "Kas en Bank" en vervolgens "Instellingen Kas en Bank", klik vervolgens op het plusje rechtbovenin:


Kies hier voor "Nieuwe bankrekening", vul een fictief IBAN nummer in"NL68KNAB0123456789" en een omschrijving en druk op opslaan.


MT940 bestand importeren


Ga naar het onderdeel "Kas en bank" en selecteer de "Scanfie" rekening. Kies hier voor "Bankbestand importeren"Kies voor "Bestand selecteren" en selecteer het MT940 bestand wat je heb gedownload vanuit Scanfie.


Vink het kopje "Transacties met onbekend eigen rekeningnummer accepteren en verwerken op bankrekening" en selecteer in de dropdown "Scanfie"

Klik op "Uploaden"


Selecteer nu de periode in Reeleezee waarin de regels staan:
Koppelen transactie regels aan rubrieken

De volgende stap is om de verschillende transacties te koppelen aan de juiste rubriek en BTW groep. Er worden 3 verschillende type transacties aangemaakt in het Scanfie MT940 bestand:


Transacties


Omzet


Financiële posten buiten omzetBij de omzetgroepen wordt nummer 9910 gebruikt om omzet zonder gekoppelde Scanfie omzetgroep aan te duiden.


Klik (per regel) op "Nog te boeken"


Om een transactie te koppelen aan de boekhouding moeten er 3 dingen worden ingesteld:


Selecteer de Rubriek, de Inclusief BTW optie en BTW groep:NB: Bij de BTW berekening kan een klein verschil ontstaan door de manier van afronden binnen Scanfie


Transacties inboeken

Voor verzamel transacties (PIN, Contant, etc) kan het helpen om losse Kasboeken en/of bankrekening aan te maken zodat hier los op geboekt kan worden.
Still questions? Feel free to contact us.