Kiosk QR-bestellen

Beginnen met Scanfie

Stappenplan QR-bestellen via zuil / kiosk

Nadat je een account hebt geregistreerd, kun je inloggen in de beheermodule van Scanfie. Deze pagina beschrijft welke stappen je moet doorlopen om je kiosk / zuil operationeel te krijgen voor bijvoorbeeld een afhaalloket of andere self-service / self-order toepassingen.


1. Instellen Zuil / Kiosk

Klik in het menu op "Kiosk en zuil" en vervolgens op "Instellingen". Op deze pagina geef je de  transactiekosten op die doorberekend moeten worden aan jouw klanten. Let op, dit is exclusief BTW. De BTW op transactiekosten is altijd 21%. Op deze pagina kun je ook instellen of online (vooraf) betalen mogelijk en verplicht is of niet. Eventueel kun je een minimum bestelbedrag instellen. Hier kun je eventueel ook het gastenoproep systeem koppelen, zodat de besteller een notificatie krijgt zodra de bestelling gereed is voor afhalen.

Kies hier ook welk bedieningsgebied (ruimte) je wilt koppelen aan de QR-zuil. Het is meestal aan te raden om een apart gebied aan te maken voor deze toepassing.


2. Openingstijden instellen

Gebruik dit scherm om aan te geven of de zuil geopend is.

Vul de openingstijden in waar binnen deze QR-Code gebruikt mag worden om te bestellen.

Heb je afwijkende openingstijden op specifieke dagen? Door op de knop rechtsboven in het scherm te klikken, opent een scherm met een kalender. Klik op de regel "Hele dag" in de kolom van de betreffende dag, om een dag toe te voegen waarop het restaurant gesloten is.


3. Links en QR-Codes

Op de "Links en QR-Codes" pagina kun je de unieke QR code bekijken van de zuil, deze kan worden uitgeprint en bijvoorbeeld op de balie worden gezet, zodat jouw gasten direct met hun telefoon een bestelling kunnen plaatsen.


4. Regel de menukaart in 

De menukaarten kunnen worden beheerd via de menukaarten sectie in het menu.  Lees meer over hoe de digitale menukaart gemaakt kan worden op de menukaart help pagina.

Koppel de menukaart(en) via een menukaart schema aan hetzelfde bedieningsgebied als je in stap 1 hebt geselecteerd voor de bestelwebsite.


5. Open for business!

Ga terug naar de openingstijden van jouw zuil / kiosk en klik op "Zuil geopend"


Klik vervolgens op opslaan om je zuil / kiosk in gebruik te nemen!


Vervolgstappen

Controleer je zuil / kiosk zelf even door de QR-Code te scannen, om zeker te weten dat alles naar wens is ingesteld. Succes!


Still questions? Feel free to contact us.