Ingebruikname

Beginnen met Scanfie

Ingebruikname

Heb je alles goed ingesteld en getest? Dan is het nu eindelijk tijd om het systeem in gebruik te nemen, spannend! Om er voor te zorgen dat de testgegevens niet door de werkelijke gegevens gaan lopen, is het belangrijk om even wat op te ruimen.


Bestellingen

Annuleer alle test bestellingen. Zo zorg je er voor dat deze niet mee worden genomen in meest verkochte producten, gemiddelde wachttijden, bestelwaarde, omzet, enzovoorts.

Ga in de backoffice naar Bestellingen en klik rechtsbovenin op het Archief. Rechtsboven in het scherm kun je wisselen tussen take out (webshop en kiosk) en sit in (tafel) bestellingen. Je kunt een bestelling annuleren door aan het begin van de regel op het "i" icoon te klikken en vervolgens bovenin op "Bestelling annuleren" te klikken. Doe dit voor alle test bestellingen. De bestellingen zullen wel in het archief blijven staan, maar met status geannuleerd. Op het dashboard en in het journaal zul je geen omzetgegevens meer zien voor deze bestellingen.


Journaal

Begin met een schone lei door het huidige journaal te sluiten, oftewel een Z-afslag te maken van de kasopmaak.

Ga naar Rapportage > Huidige journaal en kies rechtsboven in het scherm voor "Definitief maken (Z-afslag)". Op deze manier worden ook alle openstaande sessies en dergelijke afgesloten. Alle omzet die betrekking heeft op de test bestellingen is enkel nog terug te vinden in dit journaal, en deze kan dus administratief genegeerd worden. Zodra de eerste echte bestelling binnenkomt wordt er automatisch door Scanfie een nieuw journaal geopend.


Je kunt nu aan de slag, succes!


Still questions? Feel free to contact us.